• Acupunctuur

  • Traditionele Chinese Geneeskunde is een verzamelnaam voor een aantal Chinese behandelingstechnieken, waaronder acupunctuur, kruiden en voedingsleer. Chinese Geneeskunde is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest onafscheidelijk zijn en dat de mens en omgeving elkaar beïnvloeden. Indien er sprake is van een disbalans in het lichaam, ontstaan er lichamelijke/geestelijke klachten. Disbalans kan worden veroorzaakt door externe omgevingsfactoren, maar kan ook van binnenuit komen.

  • Acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op specifieke punten op het lichaam, afhankelijk van de diagnose. Deze naaldjes beïnvloeden de stroom van Qi, ook wel energie, van het lichaam en bevorderen het herstel van balans in lichaam en geest.

    De acupunctuurnaalden zijn zo dun dat ze zeer makkelijk met een vinger kunnen worden omgebogen. De naalden zijn steriel en bestemd voor eenmalig gebruik. Er zijn mensen die naalden eng vinden, echter uit ervaring blijkt dat deze mensen de acupunctuurbehandeling met naalden achteraf reuze vinden meevallen.