• Het coronavirus

  Wij dragen heel graag een steentje bij aan uw gezondheid en in dit geval doen wij er alles aan om te zorgen voor een zoveel mogelijk ‘virus-vrije’ omgeving!

 • Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen op de website van het RIVM: rivm.nl/coronavirus/covid-19. Voor eventueel aanvullende maatregelen wordt het advies en/of de opdrachten van het RIVM en het KNGF gevolgd.

 • 1 juni 2020: Maximale veiligheid

   
  Wij zijn geadviseerd door het KNGF om uit te gaan van maximale veiligheid voor patient en fysiotherapeut. Wij kunnen daardoor nog niet op volledige capaciteit werken. De oefenzaal is op dit moment alleen toegankelijk voor 1 op 1 behandeling en de behandeltijden zijn aangepast om te zorgen voor een hygiënische werkomgeving en een veilige doorstroom. Dit houdt in dat wij nog niet iedereen in kunnen delen voor reguliere behandelingen.
   
  Neem contact met ons op via Whatsapp of vul het contact formulier in en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
   
  Naar aanleiding van dit gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.
   
  Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:
  • Geen handen schudden
  • Neem je eigen badhanddoek mee
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet
   
  Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.
  Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.
   
  Wij verwachten na 01-07-2020 weer op normale capaciteit te mogen werken en alle reguliere behandelingen weer op te kunnen pakken.
   
  Team Fysiotherapie Zandvoort
 • 3 mei 2020: Maatregelen aangepast

  Op donderdag 30-04-2020 is eindelijk het bericht naar buiten gekomen, dat wij fysiotherapeuten groen licht hebben gekregen om op een verantwoorde manier op te schalen. Om verwarring te voorkomen “dit betekend niet, dat de praktijk open mag voor reguliere behandeling”

  Wij zijn geadviseerd door het KNGF om voor een benadering uit te gaan van maximale veiligheid voor patient en fysiotherapeut. Dit advies houdt in, dat wij tot 20-05-2020 alleen hoogst noodzakelijke zorg verlenen. In het gunstigste geval vindt deze zorg plaats op afstand. Als dat niet lukt en noodzakelijke zorg toch moet worden opgestart in de praktijk houden wij ons aan strikte behandel en hygiëne maatregelen.

  Neem contact met ons op via Whatsapp of vul het contact formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
  Wij hopen na 20-05 de reguliere behandelingen op te kunnen pakken.

  Wij danken u voor uw begrip!
  Team Fysiotherapie Zandvoort

 • 21 april 2020: Maatregelen verlengd

  Beste klanten en patiënten van Fysiotherapie Instituut Zandvoort.
  De landelijke maatregelen zijn verlengd. Tot tenminste woensdag 20 mei is onze praktijk gesloten!

  Ondanks deze maatregelen staan we wel voor je klaar: je kunt een consult met ons inplannen, dankzij online beeldbellen. Het eerste online consult is gratis. Ook als je eerder dit jaar fysiotherapie behandelingen bij ons hebt gehad!

   

 • 25 maart 2020: Fysiotherapie via een online consult

  Moet je (zo veel mogelijk) thuisblijven vanwege het coronavirus, maar heb je wel een fysio nodig? Geen probleem:

  Bij Fysiotherapie Instituut Zandvoort kun je vanaf nu terecht voor een online consult. Door met je fysiotherapeut te beeldbellen, heb je een normaal consult waarbij je fysiotherapeut er voor jou is en je helpt om snel te herstellen.
   
  Je fysiotherapeut neemt de tijd om je te helpen met je klachten. Op deze manier willen we de drempel voor iedereen die onze hulp nodig heeft, zo laag mogelijk houden, juist nu.

   

 •  

  18 maart 2020: Corona, wat betekent voor u ?

  Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Holland bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen. Deze maatregelen zijn genomen zodat de vitale infrastructuur zoals de zorg, brandweer en politie door moet kunnen blijven gaan. Om deze reden voelt het ook als onze verantwoordelijkheid om deze zorg te kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben.

  Wij nemen daarom extra maatregelen om u toch van dienst te kunnen zijn. Onze behandelingen en andere activiteiten gaan daarom in principe gewoon door. Wel willen wij graag om uw medewerking vragen op de volgende punten:

  • Vertoont u (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan de afspraak af. Heeft u koorts, voelt u zich niet lekker, bent u verkouden of veel aan het hoesten? Dan bent u niet welkom in de praktijk. Wij plannen graag een afspraak op een ander moment met u.
   U kunt uw afspraak zonder consequenties verzetten. Wilt u proberen dit zoveel mogelijk 24 uur van te voren te doen? Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen.
  • Ditzelfde geldt ook voor u wanneer u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als u in een besmet gebied bent geweest.
  • In de praktijk hebben we meerdere mogelijkheden om uw handen te wassen/desinfecteren. Maak hier gebruik van.
  • Neem zelf een schone handdoek mee naar uw afspraak
  • In de praktijk schudden we geen handen meer, wij willen u vragen dit dan ook niet te doen bij bekenden die u in de praktijk tegenkomt.
 • Wij hebben zelf de volgende maatregelen getroffen:

  • Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand
  • Wij wassen onze handen voor én na aanraking, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
  • Wij zorgen na een behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte. Ook worden deurklinken, behandelbanken en trainingsapparatuur extra gereinigd. 1 op 1 training gaat vooralsnog gewoon door. De trainingen met meer dan 1 persoon gaan niet door.
  • Wij zorgen voor voldoende luchtcirculatie in alle ruimtes.
  • Wanneer wij merken dat u griepverschijnselen met hoesten/benauwdheid vertoont, wordt dit direct besproken en wordt u verwezen naar de huisarts.
  • Heeft een van onze medewerkers zelf griepverschijnselen met hoesten/ benauwdheid, dan voert hij/zij geen behandelingen uit en blijft deze thuis.