Fysiotherapie Instituut Zandvoort voldoet uiteraard aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), die sinds 1 januari 2017 van kracht is. En natuurlijk ook aan de eisen die gesteld worden door de beroepsvereniging het K.N.G.F. Dit waarborgt dat patiënten kunnen vertrouwen op goede zorg.
Al onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven in het BIG-register (beroepen in de individuele gezondheidszorg) en in het CKR (centraal kwaliteitsregister). Dit betekent dat onze fysiotherapeuten voldoen aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg.
Daarmee heeft u nog meer zekerheid dat u in veilige en goede handen bent bij onze praktijk en uw fysiotherapeut.
Zoals ruim 4.000 praktijken en 20.000 fysiotherapeuten maakt ook Fysiotherapie Instituut Zandvoort gebruik van de QualiView benchmark van het bedrijf Zorgview. Dit bedrijf voldoet aan diverse normen, zoals ISO 27001, ISO 9001, NEN 7510 en is geaccrediteerd door het Zorginstituut Nederland en is om die reden een betrouwbare partner.
Als patient kunt U een verzoek ontvangen om deel te nemen aan een vragenlijst van Qualiview omdat u onlangs een behandeling heeft gehad, of binnenkort heeft. Zorgverleners willen graag weten hoe u de behandeling heeft ervaren (klantervaringsonderzoek) of hoe uw zorgtraject vordert (behandelresultaten onderzoek).
Deelname is uiteraard niet verplicht, maar is zeer relevant voor het verbeteren van de zorg en wordt in hoge mate op prijs gesteld.
ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website biedt u informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.
Voor zorgaanbieders is ZorgkaartNederland een instrument waarmee ze zien wat volgens patiënten goed gaat en wat beter kan.
Voor Patiëntenfederatie Nederland is ZorgkaartNederland een manier om patiënten een stem en daarmee ook invloed te geven. Want in de zorg gaat het om u, of u nou vaak of af en toe bij een dokter komt.
Sinds 2012 worden door zorgverzekeraars middels een meetmethode klantervaringen (onze patiënten) opgetekend via CQ-index vragenlijsten. Deze zijn destijds opgesteld door drie partijen: zorgverzekeraars, zorgaanbieders en patiëntenverenigingen. Het kwaliteitsinstituut van het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) houdt toezicht op de wetenschappelijke kwaliteit van de vragenlijst. De vragenlijsten worden verzonden naar willekeurig gekozen verzekerden die net een behandeling hebben gehad en vormen zo een representatieve steekproef. De vragenlijsten bestaan voor het grootste deel uit ervaringsvragen, omdat alle partijen willen weten wat de patiënt van de geleverde zorg vond. Elk jaar volgt voor de praktijk hieruit een beoordeling.
Fysiotherapeuten worden door de Wkkgz verplicht om meer aandacht te besteden aan de patiëntveiligheid. Belangrijke elementen uit de wet zijn: veilig melden van incidenten, controleren functioneren nieuwe zorgverleners, schriftelijke overeenkomst met zorgverleners, uitbreiding meldplicht bij Inspectie voor de Gezondheidszorg en informatieplicht over incidenten.