• Shockwave therapie

  • De term “shockwave” verwijst naar hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium verplaatsen (water, lucht of vaste stof). In de jaren ’80 werd shockwave succesvol toegepast bij het vergruizen van nierstenen. De shockwave die wij gebruiken wordt via elektromagnetische energie opgewekt in een behandelkop die vervolgens de mechanische schokgolfpulsen doorgeeft op de pijnlijke plek in het lichaam.

  • Bij Shockwavetherapie (Extracorporeal Shockwave-Therapie( ESWT)) wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van het weefsel. Beide reacties hebben een snel weefselherstel tot gevolg. Tevens kunnen verkalkingen in spieren en pezen weker gemaakt worden waarna deze worden opgeruimd door het lichaam zelf.

    Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij verschillende aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Al na 4 tot 5 behandelingen merkt u het resultaat van Shockwave-Therapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg.