• Orthopedische revalidatie

  • Orthopedische revalidatie is geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis. Ook kan het voor komen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedische chirurg u direct doorverwijst naar de fysiotherapeut.

  • Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties zoals een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie.

    Bij orthopedische revalidatie kan u ook denken aan therapie voor het herstel na een trauma als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder of elleboog klachten.

    De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen.

    Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.

    Samen met u maken we een plan voor het behandeltraject, dit alles volgens de richtlijnen en aan de hand van het desbetreffende protocol.